logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Offline Lemonde  
#1 Posted : 10 September 2021 13:24:44(UTC)
Lemonde

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 08/01/2017(UTC)
Posts: 726
United Kingdom
Location: London

Thanks: 19 times
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
My outlook 2019 is freezing when CRM is enabled

Dynamics 365 CRM

On premise

Outlook 2019 x64

Windows 11

Log Name: Application
Source: MSCRMAddin
Date: 10/09/2021 13:13:46
Event ID: 5922
Task Category: None
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: PC.domain.suffix
Description:
An error occurred with the Microsoft CRM Outlook add-in. Restart Microsoft Outlook and try again. HR=0x80040111. Context=Something went wrong while trying to communicate with Dynamics 365. Please try again later. If the issue persists, contact support.
Microsoft.Interop.Mapi.MAPIException: <StoreNotConfigured>
at Microsoft.Crm.MapiStore.MSProvider.Microsoft.Interop.Mapi.IMSProvider.Logon(ISupport MAPISupport, String profileName, EntryId entryId, IMSProvider_Logon_Flags logonFlags)

. Function=%3. Line=%4.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="MSCRMAddin" />
<EventID Qualifiers="49152">5922</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2021-09-10T12:13:46.8361465Z" />
<EventRecordID>10796</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="18960" ThreadID="0" />
<Channel>Application</Channel>
<Computer>PC.domain.suffix</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>80040111</Data>
<Data>Something went wrong while trying to communicate with Dynamics 365. Please try again later. If the issue persists, contact support.
Microsoft.Interop.Mapi.MAPIException: &lt;StoreNotConfigured&gt;
at Microsoft.Crm.MapiStore.MSProvider.Microsoft.Interop.Mapi.IMSProvider.Logon(ISupport MAPISupport, String profileName, EntryId entryId, IMSProvider_Logon_Flags logonFlags)

</Data>
</EventData>
</Event>
Sponsor

If you ever wanted to thank us, you can send us Bitcoins using:

12G4A52Znm5s35buKDEmKU2p2vQY69Nsyo

or PayPal with This Link

All opinions expressed within these pages are sent in by members of the public or by our staff in their spare time, and as such do not represent any opinion held by sircles.net Ltd or their partners.

Offline sirclesadmin  
#2 Posted : 16 September 2021 11:31:17(UTC)
sirclesadmin

Rank: Administration

Groups: Administrators
Joined: 03/10/2016(UTC)
Posts: 191

Thanks: 1 times
Was thanked: 18 time(s) in 16 post(s)
Try resetting your internet options in Control Panel.

In particular look at the domains and sites you have set-up in the Intranet Zone under security settings and try removing the CRM domain and resetting the Intranet Zone security settings. It tends to be the 'log in using my current user name and password' that causes this behaviour.

If you get no joy then try removing the CRM host and domain from Intranet and Trusted Zones and restting the zone security setting in Internet Options on both zones.

It may take a long time to open the first time after doing this so see what is happening in TaskMgr.exe before you shut it down from taking too long.

Edited by user 16 September 2021 13:34:23(UTC)  | Reason: Not specified

Offline Lemonde  
#3 Posted : 21 September 2021 17:01:56(UTC)
Lemonde

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 08/01/2017(UTC)
Posts: 726
United Kingdom
Location: London

Thanks: 19 times
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Remove the CRM domain from intranet security settings in this case.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Trustpilot